Coachsessies de veerkracht factoren

Coachsessies de veerkracht factoren

17 september 2020

Maakt het idee om terug naar kantoor te gaan je angstig? Of benauwd het je? Maak dan nu tijd voor jezelf en je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik help je graag om concrete stappen te zetten. Op basis van je persoonlijk Insights Discovery profiel gaan we aan de slag. Welke mindset heb je? Hoe ontwikkel je veerkracht? Welke factoren spelen hierbij een rol? Welke is voor jou het meest belangrijk om aan te werken om een positieve impact op je werk en je leven te hebben.

The Teamwork Challenge

The Teamwork Challenge

17 september 2020

Voorlopig blijft thuiswerken het nieuwe normaal. 2 op de 3 mensen staat positief tegenover thuiswerken. Al zijn we het soms ook wel een beetje zat. Heb jij dat ook? Heb je genoeg van de hele dag in video calls zitten? Wil je graag je collega's weer in real life zien en wat leuks met hen doen? Dan hebben wij iets speciaals voor je:

De Teamwork Challenge!

We dagen je uit om jezelf en jouw collega's in het team onder de loep te nemen. Wie reageert, op welke manier op deze 'corona-periode'? En vooral: waarom? Hoe komt het dat de één gelukkig en relaxed is, terwijl de ander druk ervaart? Waarom maakt de ene collega zich zorgen en denkt de andere collega 'Het komt wel goed'?

Wat kunnen we van elkaar leren, zodat het team als geheel méér is dan de optelsom van de delen?

Nieuwe vorm HR21 terugkomdag

Nieuwe vorm HR21 terugkomdag

16 juni 2020

De terugkomdag HR21 heeft als doel om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Op dit moment neemt iedere vakbekwaam toepasser één keer in de anderhalf jaar deel aan de terugkomdag en maakt een toets deel uit van de terugkomdag. Dit gaat veranderen. Vanaf september 2020 wordt de terugkomdag in een nieuwe vorm aangeboden.

Interview met Rosita Kornaat / Per Gezicht

Interview met Rosita Kornaat / Per Gezicht

04 juni 2020

“Nee, ik heb geen politieke ambities. Maar ik ben wel heel benieuwd hoe Nederland om zou gaan met een vrouwelijke premier.” Rosita werkt met veel plezier bij organisatieadviesbureau BuitenhekPlus. Inmiddels bijna drie jaar.  “We zijn een middelgroot bureau en werken allemaal aan soortgelijke projecten: organisatieadvies en verandervraagstukken. Door die focus is het kennisniveau hoog én er is geen echte hiërarchie, ook dat is prettig.”

Een nieuwe OR, een ander geluid?

Een nieuwe OR, een ander geluid?

10 maart 2020

De verkiezingen voor een nieuwe OR zijn achter de rug en een nieuwe OR treedt aan. De voorzitter van de OR staat voor de uitdaging om eenheid te smeden en nieuwkomers vertrouwd te maken met (basis)kennis over de WOR. De bestuurder in de zin van de WOR moet een nieuwe relatie gaan opbouwen en P&O moet investeren in samenwerking met een gewijzigde OR. Kortom werk aan de winkel.

Aftellen naar de dag van de OR-verkiezingen

Aftellen naar de dag van de OR-verkiezingen

11 februari 2020

11 maart 2020 staat in het teken van de landelijke verkiezingen van ondernemingsraden bij gemeenten. Heeft u medewerkersparticipatie hoog in het vaandel, omdat in deze tijd van organisatieontwikkelingen aanpassingen in de organisatie moeten kunnen rekenen op voldoende draagvlak? 

Persoonlijk leiderschap voor vrouwen

Persoonlijk leiderschap voor vrouwen

11 februari 2020

Doelgroep: Speciaal voor vrouwen in of met ambitie voor een invloedrijke positie, heeft BuitenhekPlus in samenwerking met BarensConsultancy een tweedaagse training ontwikkeld. De training is bedoeld voor vrouwen uit zowel profit-als non-profit organisaties met een HBO/WO achtergrond. De groep zal bestaan uit maximaal 12 vrouwen en 2 trainers.

Als vrouw bezit je unieke talenten en inzichten. Om je te onderscheiden is het belangrijk deze te kennen en optimaal te benutten. Ontdek hoe jij binnen jouw organisatie het verschil kunt maken. Hoe speel je het spel binnen je organisatie, zonder je authenticiteit te verliezen en je doelen te bereiken. In deze training staat jouw persoonlijk leiderschap centraal. Wie je wilt zijn, wie je kunt zijn en wie je durft te zijn.

Tijdens deze training krijg je inzicht in jouw persoonlijke gedragskenmerken en waarden, je  leert hoe je deze effectief en op een krachtige manier kunt inzetten. De training is sterk gericht op de praktijk en helpt je bij het doorbreken van oude patronen en de wijze waarop jij jezelf kunt profileren. Op een manier die bij jou past.

Lees hier PDF voor meer informatie.

 

Rondetafel reflecties over de veranderende rol van management

04 februari 2020

In onze adviespraktijk zien we dat de managementstructuur en het profiel van de manager onder de loep wordt genomen. De behoefte in veel organisaties om wendbaarder en flexibeler te worden leidt onder andere tot het nadenken over verplatting en ontkokering, een andere sturings-/managementfilosofie en meer mandaat bij medewerkers. Het (nieuwe) management vervult in verschillende dimensies van de organisatieontwikkeling een sleutelrol.

Rode draden in de sturingsfilosofie van een wendbare overheid is het concernbelang in plaats van afdelingsbelang, het mogelijk maken van opgave- en ketengericht werken en het vergroten van het zelforganiserend vermogen. Voor ons voldoende redenen om in een rondetafelgesprek met een aantal directieleden van gedachten te wisselen over de veranderende rol van het management.