Afscheid nemen is nooit makkelijk...

Afscheid nemen is nooit makkelijk...

11 July 2023

Geachte relatie,

Bijna 30 jaar heb ik BuitenhekPlus met veel plezier en avontuur op de kaart gezet en geleid. In het publieke domein maar ook daarbuiten heeft het bedrijf naam gemaakt en is het niet meer weg te denken in de wereld van organisatie-advies, beloningsmanagement en HR. Uit het oogpunt van continuïteit is voor mij het moment aangebroken om na te denken over opvolging en het stokje door te geven. Per 1 juli jl. heb ik de aandelen van BuitenhekPlus overgedragen aan Leeuwendaal Advies. Een partner waarmee wij, zoals waarschijnlijk bekend, al bijna 15 jaar intensief en succesvol samenwerken op het gebied van met name beloningsmanagement (HR21). Deze overgang borgt dat zowel voor het personeel van BuitenhekPlus, als voor de klanten en contractpartners dat we de kwaliteit, aandacht en professionele ontwikkeling kunnen bieden die u van ons gewend bent. BuitenhekPlus blijft tezamen met Leeuwendaal en RheiGroup BV (via de VOFHR21) leverancier van HR21. Dat maakt dat deze fusie met Leeuwendaal voor mij een logische en vertrouwde keuze is.

Persbericht: overname BuitenhekPlus door Leeuwendaal

11 July 2023

Leeuwendaal heeft per 1 juli organisatieadviesbureau BuitenhekPlus overgenomen. BuitenhekPlus bestaat al bijna dertig jaar en dankt z'n naam aan oprichter Eddy Buitenhek die terugtreedt uit het bedrijf. Het bureau heeft veel ervaring en expertise in het publieke en private domein. 

Leeuwendaal en BuitenhekPlus kennen elkaar zeer goed vanuit hun jarenlange intensieve samenwerking binnen HR21. Dat is het functiewaarderingssysteem voor de sector Gemeenten dat ze samen hebben ontwikkeld voor de VNG en dat ze in 2011 introduceerden. 

Crew take your position!

Crew take your position!

19 April 2023

Deze oneliner loopt al een tijdje met mij mee. Tijdens het taxiën van het vliegtuig, waar ik met dichtgeknepen billen de zaak onder controle probeerde te houden, werd dat commando van de gezagvoerder mijn eye-opener en titel van mijn afstudeerscriptie en presentatie in 2004.

Het Neusje van de Zalm!

Het Neusje van de Zalm!

13 March 2023

Eerlijk is eerlijk, ik liep de afgelopen jaren niet wekelijks in een museum. Toen onze kinderen opgroeiden, bezochten we in vakanties regelmatig een passend museum. Altijd leuk! En dat doen we nu weer met die mooie kleine kids. Maar tamelijk beperkt dus. Echter, vanaf vorig jaar krijg ik door mijn werk een prachtig inzicht in het bestaan van de vele prachtige musea in Nederland. Dat bevalt mij meer dan goed!

Automatisch word je meer betrokken binnen die cultuur en zie je de meerwaarde van het behoud van allerlei historische elementen en daarbij behorende collecties, nationaal en internationaal. Maar vooral voel je de liefde die gestoken wordt in bijvoorbeeld het bewaren en tentoonstellen van ons erfgoed, naast de kansen die gegeven worden aan ook hedendaagse en moderne kunst. Het zijn stuk voor stuk culturele ondernemers, die hun programma's afstemmen op onze behoeften.

Ontdekkingstocht naar het DNA van de organisatie!

Ontdekkingstocht naar het DNA van de organisatie!

20 February 2023

Je wordt er volledig ingezogen! Zie het als een onlosmakelijke schakelketting van organisatiekundige aspecten.

Tijdens mijn werk krijg ik regelmatig verzoeken om bepaalde functies in een organisatie opnieuw te analyseren. Zit deze functie nog goed in zijn jasje? Met andere woorden: past de taakinhoud nog bij de ontwikkelingen, context en gewenste positionering van deze functie? Bijna dagelijkse kost. Echter, er zijn dus ook aanvragen waar het echt gaat om een organisatie breed onderhoud op alle functies, binnen alle domeinen, afdelingen en teams. Dat is van een ander kaliber, dan spreken we in vakjargon van een Project Groot Onderhoud.

Collega's zijn goud waard!

Collega's zijn goud waard!

02 February 2023

Althans dat is mijn visie. En al helemaal binnen de interessante, maar ook complexe wereld van de Consultancy. Natuurlijk draai je veelal op je ervaring en bestaan er ook routinematige handelingen. Echter, de uitvragen zijn vaak complex en staan met meerdere organisatievraagstukken in verbinding. Alertheid is dus geboden. Uiteindelijk slaat een bepaalde expertise soms net iets meer door bij die ene collega en wil je daar graag gebruik van maken.

HR21 is vernieuwd!

02 January 2023

De nieuwe HR21 applicatie is live! In de applicatie is de benchmark vernieuwd en het indelen vindt nu digitaal plaats. Daarnaast is de applicatie makkelijk en snel in gebruik. In het volgende filmpje nemen we je mee in de nieuwe applicatie.

Indexering tarieven HR21 - 2023

Indexering tarieven HR21 - 2023

14 December 2022

De stuurgroep HR21 bericht u het volgende over de prijsindexering voor 2023. Ook HR21 heeft al geruime tijd te maken met sterk oplopende kosten. Denk hierbij aan salariskosten, kosten voor hosting van de applicatie van HR21 en dergelijke. Helaas ontkomen ook wij niet aan een noodzakelijke verhoging van de HR21 tarieven per 1 januari 2023.