Nieuwe vorm HR21 terugkomdag

Nieuwe vorm HR21 terugkomdag

16 juni 2020

De terugkomdag HR21 heeft als doel om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Op dit moment neemt iedere vakbekwaam toepasser één keer in de anderhalf jaar deel aan de terugkomdag en maakt een toets deel uit van de terugkomdag. Dit gaat veranderen. Vanaf september 2020 wordt de terugkomdag in een nieuwe vorm aangeboden.

Interview met Rosita Kornaat / Per Gezicht

Interview met Rosita Kornaat / Per Gezicht

04 juni 2020

“Nee, ik heb geen politieke ambities. Maar ik ben wel heel benieuwd hoe Nederland om zou gaan met een vrouwelijke premier.” Rosita werkt met veel plezier bij organisatieadviesbureau BuitenhekPlus. Inmiddels bijna drie jaar.  “We zijn een middelgroot bureau en werken allemaal aan soortgelijke projecten: organisatieadvies en verandervraagstukken. Door die focus is het kennisniveau hoog én er is geen echte hiërarchie, ook dat is prettig.”

Een nieuwe OR, een ander geluid?

Een nieuwe OR, een ander geluid?

10 maart 2020

De verkiezingen voor een nieuwe OR zijn achter de rug en een nieuwe OR treedt aan. De voorzitter van de OR staat voor de uitdaging om eenheid te smeden en nieuwkomers vertrouwd te maken met (basis)kennis over de WOR. De bestuurder in de zin van de WOR moet een nieuwe relatie gaan opbouwen en P&O moet investeren in samenwerking met een gewijzigde OR. Kortom werk aan de winkel.

Aftellen naar de dag van de OR-verkiezingen

Aftellen naar de dag van de OR-verkiezingen

11 februari 2020

11 maart 2020 staat in het teken van de landelijke verkiezingen van ondernemingsraden bij gemeenten. Heeft u medewerkersparticipatie hoog in het vaandel, omdat in deze tijd van organisatieontwikkelingen aanpassingen in de organisatie moeten kunnen rekenen op voldoende draagvlak? 

Persoonlijk leiderschap voor vrouwen

Persoonlijk leiderschap voor vrouwen

11 februari 2020

Als vrouw bezit je unieke talenten en inzichten. Om je te onderscheiden is het belangrijk deze te kennen en optimaal te benutten. Ontdek hoe jij binnen jouw organisatie het verschil kunt maken. Hoe speel je het spel binnen je organisatie, zonder je authenticiteit te verliezen en je doelen te bereiken. In deze training staat jouw persoonlijk leiderschap centraal. Wie je wilt zijn, wie je kunt zijn en wie je durft te zijn.

Lees hier PDF voor meer informatie.

 

Rondetafel reflecties over de veranderende rol van management

04 februari 2020

In onze adviespraktijk zien we dat de managementstructuur en het profiel van de manager onder de loep wordt genomen. De behoefte in veel organisaties om wendbaarder en flexibeler te worden leidt onder andere tot het nadenken over verplatting en ontkokering, een andere sturings-/managementfilosofie en meer mandaat bij medewerkers. Het (nieuwe) management vervult in verschillende dimensies van de organisatieontwikkeling een sleutelrol.

Rode draden in de sturingsfilosofie van een wendbare overheid is het concernbelang in plaats van afdelingsbelang, het mogelijk maken van opgave- en ketengericht werken en het vergroten van het zelforganiserend vermogen. Voor ons voldoende redenen om in een rondetafelgesprek met een aantal directieleden van gedachten te wisselen over de veranderende rol van het management.

Heeft u inzicht in talent binnen uw organisatie?

Heeft u inzicht in talent binnen uw organisatie?

18 december 2019

Of u nu een HR-manager, leidinggevende of een medewerker bent, Talent Manager biedt voor elk wat wils. Wilt u als HR of leidinggevende onder meer inzicht krijgen in de performance en potentie van medewerkers en heeft uw organisatie behoefte aan een doorlopende (digitale) feedback/gesprekscyclus? Ziet u de toegevoegde waarde van HR-analytics? Dan is Talent Manager wellicht iets voor u. Met ingebouwde methoden zoals o.a. Ninegrid, HR3P en ontwikkeling potentieel helpt Talent Manager uw organisatie en haar medewerkers verder te ontwikkelen en groeien. Daarnaast biedt Talent Manager medewerkers de mogelijkheid om de regie te voeren over hun eigen ontwikkeling en beoordeling. Zelfevaluatie, het inrichten van de gesprekscyclus, het beheren van functieprofielen, het creëren van teamanalyses, 360 graden feedback en het opstellen en uitzetten van ontwikkeldoelen- en acties behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Alle ballen in de lucht houden: we zijn er maar druk mee

12 november 2019

Iedereen is druk en moet veel ballen in de lucht houden. Zowel privé als zakelijk staat de agenda vol met “to do's”. Dat levert soms veel stress op. Het aantal burn-outs is de afgelopen jaren dan ook fors gestegen. Volgens cijfers van het CBS krijgt één op de zes tot zeven werknemers te maken met burn-outverschijnselen. Hoe komt het toch dat we allemaal zo druk zijn? En bovenal, hoe gaan we het tegen? Het artikel “Alle ballen in de lucht houden” gaat over prioriteiten stellen en keuzes maken op de werkvloer en wat je als organisatie kunt ondernemen in termen van HR beleid en instrumenten om medewerkers te helpen de (juiste) ballen in de lucht te houden.

Door Rosita Kornaat

Lees hier het artikel PDF