Collega's zijn goud waard!

02 February 2023

Althans dat is mijn visie. En al helemaal binnen de interessante, maar ook complexe wereld van de Consultancy. Natuurlijk draai je veelal op je ervaring en bestaan er ook routinematige handelingen. Echter, de uitvragen zijn vaak complex en staan met meerdere organisatievraagstukken in verbinding. Alertheid is dus geboden. Uiteindelijk slaat een bepaalde expertise soms net iets meer door bij die ene collega en wil je daar graag gebruik van maken.

Collega's zijn goud waard!

Afgelopen week werd ik gevraagd een presentatie te geven bij een grote Veiligheidsregio in den lande. De uitvraag was bekend, maar de gestelde deelvragen waren heel specifiek. Zo specifiek dat ik deze antwoorden niet direct uit mijn mouw kon schudden. Mijn hulpvraag bij een aantal ervaren collega's op dat terrein werd een feit. En nu moet je weten dat niemand erg veel tijd heeft, doordat onze portefeuilles goed gevuld zijn. Desondanks werd ik overladen met antwoorden, suggesties en voorbeelden. Zo top. De opzet van de presentatie groeide gestaag en de antwoorden op alle deelvragen benoemd.

Deadlines spelen vaak een rol. Je moet met elkaar snel handelen. Wat absoluut gezegd moet worden is, dat naast de ondersteuning van de collega Consultants, de secretariële ondersteuning en expertise uiteindelijk de kers op de taart wordt tijdens je voorbereiding. Onmisbaar.

En dan is de cirkel rond. Je stapt gewapend met voldoende informatie en mooie stukken in de auto. Dagelijkse kost voor ons allen, op allerlei gebied. Het succes mailtje van de collega op de dag zelf is dan zo tof!

De presentatie ging goed, was een leuk en nuttig gesprek. Altijd weer een ontlading. Prachtige en voor ons allen belangrijke maatschappelijke organisaties. Eerlijk: een brandweercommandant geheel in het gelid, ik vind het wel wat, ha. Maar alle gekheid op een stokje, het blijft een mooi vak om organisaties weer een stukje verder te helpen.

Wanneer er een Go komt, staat deze op het conto van ons allemaal.

Deze eerste blog weer, in het nieuwe jaar, is absoluut een ode aan ons team en de samenwerking met de collega's bij BuitenhekPlus. Ik ben er blij mee. Wil jij ook, samen met ons, mooi dingen doen voor de klant en spreekt het Consultancy vak jouw aan, bezoek gerust onze website en maak snel een kennismakingsafspraak!

Warme groet, Annemarie