De waarde van een mentor voor vrouwelijk talent

Waarom heb jij een mentor nodig? Mentorschap is een vorm van individuele begeleiding en levert een bijdrage aan de groei en succes van een ander. Het biedt rolmodelschap, stimulans en een luisterend oor. Het biedt nieuwe perspectieven, meer vertrouwen en voortdurende groei. We zetten de voordelen voor je op een rij.

De waarde van een mentor voor vrouwelijk talent

Rolmodelschap
We zien genoeg voorbeelden van mannelijke leiders om ons heen. Helaas zijn er minder vrouwelijke rolmodellen voorhanden. Hoe ontwikkel je je eigen leiderschapsstijl als vrouwelijk talent als er weinig voorbeelden zijn waaraan jij je kunt spiegelen? Het is belangrijk om met verschillende rolmodellen in aanraking te komen van binnen en buiten je eigen organisatie. Op die manier krijg je de mogelijkheid om die leiderschapsstijl te ontwikkelen die bij je past.

Ervaringen delen
Vrouwen in hogere posities herkennen de vraagstukken van jongere talenten en waar zij tegenaan lopen. Al dan niet bewust of onbewust zijn ze er op een bepaalde manier mee omgegaan en hebben ze obstakels in hun loopbaan getackeld. Door het delen van ervaringen wordt er niet alleen bewustwording gecreëerd, het geeft ook tools om zelf obstakels om te zetten naar kansen en mogelijkheden. 

Kijkje achter de schermen
Hoe ziet het leven van een vrouw in een hogere positie eruit? Hoe managet zij haar dag? Hoe combineert zij haar drukke baan met een privé leven? Het is niet alleen interessant om een kijkje te nemen achter de schermen, maar ook goed om daar een beeld bij te kunnen vormen. Wat levert zo een positie op en welke offers moet je daar eventueel voor brengen?

Bevestiging en vertrouwen
In de organisatie word je gezien als talent en krijg je mogelijkheden. Toch kun je daar zelf soms aan twijfelen. Doe je het wel goed? Het is fijn als een mentor je het vertrouwen mee kan geven dat je goed bezig bent of je tips mee kan geven hoe het nog beter kan. Een bevestiging voor jezelf dat je op de goede weg bent.

Sparringpartner
Als laatste staat een mentor als raadgever naast je en is een perfecte sparringpartner die je scherp probeert te houden. Deze persoon kan je de spreekwoordelijke spiegel voorhouden, je adviseren, je uitdagen om out of the box te denken en je kan andersom met je vragen bij je mentor terecht. 

Mentorschap kan op vele manieren. Een mentor in je eigen organisatie die precies weet hoe de hazen lopen en jou kan helpen navigeren door het (politieke) speelveld is erg fijn. Dit is vaak meer een interne sponsor die vertrouwd is met de eigen organisatiecultuur en jou in verbinding kan brengen met zijn/haar netwerk. Een mentor uit een andere organisatie biedt de mogelijkheid om nog meer openheid te creëren op het persoonlijke vlak. Maar het kan ook iemand uit je netwerk zijn die al verder is in zijn/haar loopbaan en waar jij vertrouwen in hebt. Als iemand een oprechte interesse toont in je capaciteiten en succes, is dat genoeg om de basis te vormen voor een sterke mentorrelatie.

Ga op zoek naar een mentor in jouw organisatie. Lukt het je niet om een mentor te vinden en wil je eens sparren met Madelon Barens en Rosita Kornaat? Stuur dan een mailtje naar info@buitenhekplus.nl voor een vrijblijvend gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.