Durf initiatief te nemen en pak die winst!

19 October 2021

You fight, flight or freeze. Dit zijn gebruikelijke reacties, het ligt niet altijd voor de hand wat je doet. Vrouwen doen er nog een reactie bovenop. Be friendly. Zij doen het graag samen met anderen en verzorgen hun omgeving. Profileren is dan niet het eerste waar je aan denkt. Van oudsher zijn vrouwen gewend het spel zo te spelen en vrienden te maken en conflicten te vermijden, immers er moet voor de kinderen gezorgd worden, het huishouden gedaan worden en dan was hulp van buitenaf altijd welkom. Dat gaat een stuk makkelijker als je iedereen te vriend houdt.

Durf initiatief te nemen en pak die winst!


Mannen gingen op jacht en vochten met elkaar. Ze zijn een stuk beter in profileren en steken hun hand eerder op als het gaat om belangrijke posities. Zelfs al zouden ze niet voldoen aan alle eisen. Ze zullen hun winst en positie sneller uitmeten dan een vrouw dat doet. Vrouwen denken vaker dat ze het niet kunnen en niet voldoen aan de gestelde eisen en steken minder snel hun hand op.

Vrouwen doen er goed aan, als ze hun doelen willen bereiken, om vaker het initiatief te nemen en zich niet te bescheiden op te stellen. Maak jezelf zichtbaar en spreek je ambities uit. Je wordt namelijk pas gezien als je je vinger opsteekt en laat weten dat je toe bent aan een volgende stap. Durf dat initiatief te nemen en pak die winst!