Groundhog Day

15 December 2021

U heeft waarschijnlijk hetzelfde onbestemde gevoel als ik. Dat vandaag een eindeloze herhaling van gisteren is. En morgen van vandaag. Vorig jaar schreef ik over een lichtpuntje: https://www.buitenhekplus.nl/weblog/het-lichtje-aan-de-horizon. Dat lichtpuntje hebben we zeker bereikt. Maar ondanks dat we vorderingen maken in de bestrijding van de pandemie, worden we ook steeds een stapje teruggezet. Nieuwe varianten, afvlakkende resultaten van vaccins, de noodzaak van boosterprikken en de lockdown op herhaling.

 

Groundhog Day

Inmiddels beseffen we dat we iets meemaken dat we mogelijk niet meer zullen kwijtraken. Waar we mee moeten zullen dealen in de toekomst. En dat laatste is misschien wel het lastigste. Omdat iedereen vanuit de eigen bubbel die informatie filtert om het eigen gelijk over de oplossing te staven. Waarmee meningen tegenover elkaar komen te staan en we een beetje bozig op elkaar beginnen te worden. Niet echt een plezante kerstgedachte natuurlijk.  Dat we morgen en iedere dag opnieuw naar dezelfde praatprogramma's met dezelfde koppen staren om naar dezelfde meningen te luisteren. Houdt het nog op?

Ik weet het natuurlijk ook niet. Ik ben ook slechts een figurant in Groundhog Day. Misschien dat we morgen wakker worden en ontwaken uit deze eindeloze droom. Zodat we weer terug kunnen naar het leven. Waarin uiteindelijk iedere dag anders is. Dat vooral. Want verrassingen maken het leven waard om geleefd te worden. Een voorspelbaar leven wordt behoorlijk eentonig. Dus hoop ik vooral dat onze gewaardeerde virologen, epidemiologen, IC-specialisten, micro-biologen en infectiologen 's avonds weer lekker op de bank kunnen hangen en terugkeren naar een onbekend bestaan voor het grote publiek. Hoop ik dat niet iedere kennismaking met een ouverture in C-19 Groot begint en wens ik iedereen gewoon weer een onbezorgde verkoudheid toe die niet in afzondering hoeft te worden uitgezeten.

Ondertussen zoomen en teamen wij ons met alle liefde voor u suf. Maar liever komen we volgend jaar weer gewoon bij u op de koffie!