Masterclass gemeentelijke fusies geprolongeerd!

15 maart 2018

BuitenhekPlus organiseert op 7 en 14 juni de 4e masterclass voor gemeenten om zich voor te bereidenop organisatorische en personele aspecten van fusies. Deze masterclass is vooral bedoeld voor sleutelspelers van een gemeentelijke samenwerking of fusie zoals bestuurders, managers, interne projectleiders, HR-professionals of leden van medezeggenschapsorganen.

Masterclass Fusies

In een interactief programma nemen ervaren adviseurs u mee in de relevante aspecten op het gebied van Personeel en Organisatie bij ambtelijke en bestuurlijke samenvoegingen. Gemeentelijke samenwerking of fusie is een belangrijk thema voor veel gemeenten.

BuitenhekPlus is als bureau veelvuldig bij dit soort processen betrokken. Op onze site ziet u een uitgebreide opgave van gemeenten die wij begeleiden. Onze expertise richt zich daarbij op alle facetten van de organisatie-inrichting: hoofd- en detailstructuur, besturingsfilosofie, dienstverleningsconcept, formatie-vraagstukken, functie-/loongebouw, sociaal statuut, plaatsingsproces, pakketvergelijkingen en medezeggenschap. Voor algemene informatie over aspecten rond fusies verwijzen wij u graag naar onze website (www.buitenhekplus.nl).

Tijdsdruk, uiteenlopende belangen, ambities en cultuurverschillen maken een fusieproces complex en beladen. Er zijn ook voorbeelden dat het soms anders loopt, dan vooraf bedacht. Denk aan de ontvlechting van de Bestuursdienst Ommen en Hardenberg en de beëindiging van de samenwerking tussen de gemeenten IJsselstein en Montfoort.

Een optimale voorbereiding is essentieel, maar niet altijd een garantie voor een duurzame relatie. In deze masterclass op maat combineren wij onze ervaringen met uw vragen en ingebrachte casussen. Ook interessant: In HR Overheid (editie maart) delen wij de ervaringen van de ambtelijke fusie van de BUCH-gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) en HLT (Hillegom, Lisse en Teylingen).

Uw leerdoelen
Als professional wilt u zich oriënteren op de voorbereiding, de processtappen en de valkuilen van een fusie. Met het opgedane inzicht verbreedt u uw kennis en inzichten samen met anderen.

Ons aanbod
De masterclass vindt plaats op donderdag 7 juni 2018 en donderdag 14 juni 2018 op een centrale locatie. Het programma vindt plaats tussen 09.30 uur en 15.30 uur en kan bij voldoende aanmeldingen ook op uw eigen locatie of in de buurt worden georganiseerd.

De kosten bedragen € 450,= excl. btw per deelnemer (inclusief lunch en informatiemateriaal).

U kunt zich per e-mail opgeven via info@buitenhekplus.nl onder vermelding van masterclass Fusie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Wiegerinck en / of Bert Berghuis.