Op welke plek zit jij aan de vergadertafel?

Denk eens terug aan je eerste schooldag op de middelbare school. Je liep het klaslokaal binnen en je zag rijen lege bureaus. Waar ging jij zitten? Koos je een stoel vooraan, dan zou de leraar je waarschijnlijk zien als een leergierige leerling. Als je achterin ging zitten, zou hij kunnen denken dat je iets te verbergen had.

 

Hoewel de kamer misschien veranderd is sinds de middelbare school, heeft waar en hoe je zit tijdens een zakelijke bijeenkomst nog steeds een effect op hoe je wordt waargenomen.

Op welke plek zit jij aan de vergadertafel?

Volgens communicatiewetenschapper Dustin York is het belangrijk om te weten waar je gaat zitten. Er zijn plekken waarbij je automatisch snel de leiding zal nemen over het gesprek, en plekken die ervoor zorgen dat je wat makkelijker deelneemt aan een felle discussie.


The power seat: de kop van de tafel

Degene die de meeste macht heeft, zoals een leidinggevende, gaat vaak op de meest zichtbare plek in een ruimte zitten: aan de kop van de tafel. Vanaf daar heb je goed zicht op de deur, zodat je kunt zien wie er binnenkomt en wie er naar buiten gaat, en kun je iedereen aan tafel direct aankijken. Daardoor houd je gemakkelijk controle over de gesprekken en kun je bepalen welke kant een discussie op gaat.

De rechterhand
De stoelen links en rechts van de machtszetel vertegenwoordigen degenen die de volgende zijn in de hiërarchie van de kantoorpolitiek, of degenen die dat willen zijn. Als je hoger op wilt, ga dan zitten op een van deze felbegeerde stoelen. Maar let op: Onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Oregon heeft aangetoond dat als je aan de linkerkant zit, je als aardiger wordt beschouwd door de persoon aan de kop. Je zit op de stoel rechts van hem of haar je vaak als krachtiger wordt beschouwd (je hebt de term “rechterhand” wel eens gehoord...).

De debater
Heb je voldoende lef en ga je graag de discussie aan? Ga dan direct tegenover je leidinggevende zitten aan de andere kop van de tafel. De persoon die hier zit, voelt zich waarschijnlijk sterk bij een onderwerp en wil de discussie leiden en meningen beïnvloeden. Er is geen betere stoel om op te vallen en je punt te maken dan deze. Ga echter wel voorzichtig te werk, omdat je op deze positie direct tegenover je leidinggevende zit. Je maakt een statement dat je een sterke concurrent bent.

In het midden
De belangrijkste posities aan de tafel zijn nu vergeven, maar dat betekent niet dat het niet uitmaakt waar je gaat zitten. Als je tegenover iemand gaat zitten, kan dat een vijandige sfeer creëren waardoor discussies wat sneller op kunnen lopen. Naast iemand gaan zitten (vooral aan de linkerkant) helpt conflicten te beperken, omdat de positie als vriendelijker en minder confronterend wordt beschouwd. De meeste mensen zullen er onbewust voor kiezen om naast iemand te zitten met wie ze hetzelfde denken of goed samenwerken, maar je kunt deze positie ook strategisch gebruiken. Gaat de samenwerking met een collega niet helemaal lekker, ga dan naast iemand zitten.

Hoe zit het met een ronde tafel?
Gelukkig zijn bedrijven zich er meer van bewust van wat zo'n rechthoekige vergadertafel doet. Om creativiteit en deelname aan gesprekken te bevorderen zie je steeds meer ronde of een U-vormige tafel staan. Het eerste wat Christine Lagarde als voorzitter van Europese Centrale Bank deed was een ronde vergadertafel neerzetten. Maar ook aan de ronde tafel vind je de posities die hierboven beschreven staan terug.

Bron: Quartz at work