The Teamwork Challenge

17 september 2020

Voorlopig blijft thuiswerken het nieuwe normaal. 2 op de 3 mensen staat positief tegenover thuiswerken. Al zijn we het soms ook wel een beetje zat. Heb jij dat ook? Heb je genoeg van de hele dag in video calls zitten? Wil je graag je collega's weer in real life zien en wat leuks met hen doen? Dan hebben wij iets speciaals voor je:

De Teamwork Challenge!

 • We dagen je uit om jezelf en jouw collega's in het team onder de loep te nemen.
 • Wie reageert, op welke manier op deze 'corona-periode'? En vooral: waarom?
 • Hoe komt het dat de één gelukkig en relaxed is, terwijl de ander druk ervaart?
 • Waarom maakt de ene collega zich zorgen en denkt de andere collega 'Het komt wel goed'?

Wat kunnen we van elkaar leren, zodat het team als geheel méér is dan de optelsom van de delen?

The Teamwork Challenge

We hebben twee Challenges

De "Ken je team" Challenge

Wij dagen je uit om de antwoorden op deze vragen te vinden tijdens de “Ken je team” Challenge. De challenge start met het invullen van een korte vragenlijst, gebaseerd op het kleurenleersysteem van Insights Discovery (1). Je ontdekt jouw persoonlijke gedrags- en communicatiestijl. Vervolgens organiseren we een live training met je gehele team, waarin je leert over jouw stijl, maar ook om die van collega's en eventuele klanten te herkennen. Zowel offline als online. Je leert hoe je jouw stijl kunt aanpassen zodat je altijd succesvol jullie doelen realiseert.

Optioneel kun je kiezen voor een persoonlijke toelichting op het profiel van iedere deelnemer, inclusief handvatten om nóg effectiever te worden. Dit doen we online.

Wat levert het op?

 • Betere onderlinge communicatie in het team tijdens het thuiswerken
 • Diepgaand inzicht in de eigen persoonlijkheidsstijl
 • Onderlinge verschillen te waarderen, iedereen reageert anders op de huidige situatie
 • Positiever en effectiever samenwerking online en offline

De kosten

Per deelnemer: € 399,- incl. persoonlijk Insights Discoveryprofiel, exclusief btw, exclusief locatie, uitgaande van 10 deelnemers.

Persoonlijke online debriefing van 90 minuten: € 125,- exclusief btw.

De "Back to Normal" Teamwork Challenge

Jullie hebben al een Insights profiel, maar willen graag elkaar weer zien en met elkaar de verdieping opzoeken. Wat hebben jullie van elkaar nodig als je thuiswerkt? Hoe blijf je veerkrachtig als persoon en als je team? Samen onderzoeken we de antwoorden op deze vragen vanuit het teamperspectief. We maken een analyse van het team, wat zijn onze talenten en valkuilen. En hoe zit het met de veerkracht? Van jezelf? En van het team? Wat hebben jullie nodig om als team optimaal te functioneren? Uiteraard is effectieve communicatie en feedback geven de rode draad door de training en gaan jullie naar huis met een actieplan.

Wat levert het op?

 • Betere onderlinge communicatie in het team, ook tijdens het thuiswerken
 • Inzicht in elkaars behoeften als het gaat om samenwerken in Corona-tijden
 • Effectief feedback geven en ontvangen, online en offline
 • Meer onderling vertrouwen creëren
 • Het ontwikkelen van een veerkracht-strategie
 • Heldere doelen stellen en realiseren ook als je elkaar minder ziet

De kosten

Per deelnemer: € 199,- exclusief btw, uitgaande van 10 deelnemers, exclusief locatie.

(1) Het Insights Discovery model biedt de mogelijkheid om jezelf, medewerkers, collega's, partner en klanten beter te begrijpen. Hierdoor kun je beter aansluiten op persoonlijke behoeften van je gesprekspartner, conflicten voorkomen of verminderen, verschillen in anderen beter waarderen en bouwen aan onderling vertrouwen. De kracht van het Discovery-instrument zit hem in de eenvoud zonder af te doen aan de complexiteit van mensen. Insights Discovery is een instrument dat wereldwijd wordt gebruikt door gemeenten, overheidsorganisaties, mkb en corporates.