Workshop Onboarding: Nieuwe medewerkers aan boord begeleiden en houden

17-09-2020 - 17-09-2020
Locatie midden in het land

Doelgroep: De workshop is vooral bedoeld voor HR-professionals, leidinggevenden of sleutelspelers die belast zijn met werving en selectie, introductie of loopbaanbegeleiding. Eigenlijk voor iedereen die zijn of haar nieuwe collega een warm hart toedraagt. Een goed aanname en onboardingprogramma betaalt zich terug!

Workshop Onboarding: Nieuwe medewerkers aan boord begeleiden en houden

WIST U DAT

  • Eén op de negen jonge ambtenaren vertrekt binnen een jaar door onjuiste verwachtingen en rolonduidelijkheid. Onderzoek heeft aangetoond dat zelfs 23 procent van de medewerkers die de organisatie binnen een half jaar verlaten, zouden zijn gebleven wanneer zij meer duidelijkheid hadden over hun rol.
  • Twintig procent van het verloop vindt plaats binnen de eerste 45 werkdagen van een nieuwe medewerker.
  • Het (vroegtijdig) vertrek van medewerkers brengt hoge kosten met zich mee. Verloopkosten kunnen uiteenlopen van 10 tot zelfs meer dan 200 % van het jaarsalaris in complexe functies.
  • 82% van de gemeenten voerde in 2018 een actief werving- en selectiebeleid ten opzichte van 72% in 2017.

Als u deze feiten serieus neemt en u wilt investeren in een duurzame relatie met uw nieuwe medewerkers kom dan naar onze workshop Onboarding.

PROGRAMMA

Voorafgaand aan de workshop vragen wij u om input. Zo ontstaat een programma op maat. In een interactief programma van een dagdeel nemen onze adviseurs u mee op reis in de relevante aspecten van pre-boarding en onboarding. U gaat actief aan de slag met het opzetten van een onboardingsprogramma voor uw eigen organisatie. Aan het einde van de workshop heeft u het resultaat in handen. Is wel zo fijn thuiskomen!

De workshop is een combinatie van kennis en ervaring delen en input van de deelnemers koppelen aan theorie. Deelname stelt u ook in staat uw netwerk te vergroten. Dat is de bijvangst van uw investering voor dit dagdeel.

ONS AANBOD

De workshop vindt plaats op 17 september op een centrale locatie in Nederland. Het programma vindt plaats tussen 10 uur en 15 uur. De kosten bedragen € 275,- per deelnemer, exclusief BTW (inclusief koffie/thee afsluitende lunch en informatiemateriaal).

Een incompany workshop is ook mogelijk. Data komen in overleg tot stand.

AANMELDEN

U kunt zich opgeven via info@buitenhekplus.nl onder vermelding van “workshop onboarding”. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Wiegerinck (wiegerinck@buitenhekplus.nl), Lauren Hammink (hammink@buitenhekplus.nl) of Milou van Arkel (arkel@buitenhekplus.nl).