8 maart 2021
Jaargang 1
Editie 1

 
 
Buitenhekplus Leiderschap voor vrouwen

Leiderschap voor vrouwen, een platform waar we vrouwen in de spotlight zetten plus een nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Een initiatief van organisatieadviesbureau BuitenhekPlus, Rosita Kornaat en Madelon Barens.

Lees verder >

 
 
 
De kracht van doelen stellen Buitenhekplus

Het bepalen van doelstellingen is een vaardigheid die bepalend is voor jouw succes. Wat we zien is dat succesvolle mensen doorgaans uiterst doelgericht zijn. Aan de andere kant stelt meer dan 95% van de bevolking helemaal geen doelstellingen. Oeps...

Maar waarom is het dan zo goed voor je om doelstellingen te bepalen? Zonder doelen dobberen mensen maar wat rond en concentreer je je niet op wat je werkelijk wilt. Als je doelstellingen helder zijn, zal jouw aandacht gericht zijn op de zaken waarmee je die doelen kunt bereiken en kom je in actie. Ze bepalen wat belangrijk is en wat minder belangrijk is. Ze sturen je gedrag en je gedachten. En heel belangrijk, met doelstellingen kun je “wat er nu is” loslaten en je richten op “wat er zou kunnen zijn”!

Lees verder >

 
 
 
Buitenhekplus In the spotlight
 

Interview met Nicole van Hooy

“Niet iedereen kan je aardig vinden, veel vrouwen proberen dat. Sinds ik me daar minder van aantrek, merk ik dat ik zelfs nog meer krediet krijg. Dus dames, stop met excuses maken, het gaat ten koste van je geloofwaardigheid als leidinggevende. ”Nicole is gemeentesecretaris/algemeen directeur a.i. van gemeente Best. Haar contract is onlangs verlengd tot maart 2022. “Heel prettig. Nu kan ik alles in de praktijk brengen wat we samen hebben bedacht.”

“We hebben zes maanden gewerkt aan een verbeterplan, na twee maanden inspraak is het plan in november goedgekeurd en in maart 2021 - terwijl we net met de implementatie zijn begonnen - had ik weggemoeten. Nu kan ik de klus afmaken. En we leven in een rare tijd, deze verlenging geeft mij als zzp'er ook een stukje zekerheid. Ik ben 18 jaar geleden als zelfstandig manager gestart en viavia bij gemeentes terechtgekomen.”

Lees verder >

 
     
  Succesvolle vrouwen  
 

zijn doelgericht
hebben visie
vormen het juiste team om zich heen
zijn een rolmodel
hebben zelfvertrouwen
zijn proactief
creëren een netwerk

 
     
 
 
Hulpmiddel: hoe formuleer je doelen? Buitenhekplus

Het formuleren van doelstellingen kan lastig zijn. Werken met een aantal criteria kan hierbij handig zijn. Een mooi ezelbruggetje bij het bepalen van doelen is de PRISMA methodiek.

Lees verder >

 
 
 
Buitenhekplus Wist je dat je...
 

Mensen die hun doelen opschrijven hebben een veel grotere kans op succes. Dat heeft niet zozeer te maken met allerlei magische krachten, maar meer met de werking van je hersenen.

Ons brein is ontworpen om opdrachten op te volgen. Welk doel je dan ook aan jezelf stelt, je onbewuste brein zal dit verzoek meteen opvolgen en op zoek gaan naar informatie, middelen, kansen en andere manieren om de 'wil' te bereiken die je hebt geïdentificeerd.

Lees verder >

 
 
Training leiderschap voor vrouwen Buitenhekplus

BuitenhekPlus beschikt over de tools, trainingen en kennis om vrouwen bij het realiseren van hun ambities te helpen.

Als vrouw bezit je unieke talenten en inzichten. Om je te onderscheiden is het belangrijk deze te kennen en optimaal te benutten. Ontdek hoe jij binnen jouw organisatie het verschil kunt maken. Hoe speel je het spel binnen je organisatie, zonder je authenticiteit te verliezen en je doelen te bereiken. Tijdens de training Leiderschap voor vrouwen staat jouw persoonlijk leiderschap centraal. Wie je wilt zijn, wie je kunt zijn en wie je durft te zijn. Je krijgt inzicht in jouw persoonlijke gedragskenmerken en waarden en je  leert hoe je deze effectief en op een krachtige manier kunt inzetten. De training is sterk gericht op de praktijk en helpt je bij het doorbreken van oude patronen en de wijze waarop jij jezelf kunt profileren. Op een manier die bij jou past.

Lees verder >

 
 
 
Meer weten?

Meer weten over dit iniatief en de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via info@buitenhekplus.nl.

 
     
 

Contact
Watergoorweg 104 A - 3861 MA Nijkerk
033 - 245 49 45 - info@buitenhekplus.nl

www.buitenhekplus.nl

Volg ons

LinkedIn
Twitter
 
     
 
U ontvangt deze e-mail omdat u in ons e-mailnieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen, klik dan hier.