Duurzame inzetbaarheid

20-10-2015 • 3763 keer gelezen

Duurzame Inzetbaarheid; maak gebruik van de ESF-subsidie 2014-2020!
Wilt u uw medewerkers ook langer en productief aan het werk houden en inzetten op duurzaam personeelsbeleid?  Of bent u bezig met andere HR-thema's die liggen op het terrein van flexibel en wendbaar werken? Dan kan de ESF subsidie u hierin ondersteunen!

Waarom duurzame inzetbaarheid?
Duurzaam inzetbare medewerkers zijn nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid, bevlogenheid en vitaliteit  haalt u het beste uit uw medewerkers. Uw medewerkers zijn duurzaam inzetbaar, het ziekteverzuim daalt, de productiviteit gaat omhoog, de kwaliteit verbetert en er is ruimte en energie voor innovatie en creativiteit. Vitale en bevlogen medewerkers ervaren werkgeluk, voelen binding met uw organisatie en dragen bij aan de doelen en ambities van uw organisatie. Bevlogen medewerkers geven een boost aan uw imago, waardoor u als werkgever aantrekkelijker bent op de arbeidsmarkt. Door deze positieve effecten zal de tevredenheid van uw klanten stijgen. Het investeren in duurzame inzetbaarheid levert een aanzienlijke kostenbesparing op, onder meer door een hogere productie, minder verzuim, minder kennisverlies (doordat medewerkers de organisatie niet verlaten) en minder kosten voor het inwerken van nieuwe medewerkers.

Thema's & activiteiten
Meer mensen langer en productief aan het werk houden en inzetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid, daaraan levert ESF deze programmaperiode ook een bijdrage.
Thema's en activiteiten waarop advies kan worden ingewonnen zijn:

 • Bedrijfs-of organisatiescan
 • Periodiek onderzoek duurzame inzetbaarheid werknemers
 • Gezond en veilig werken
 • Leercultuur voor werknemers
 • Aanpassen organisatie van het werk
 • Interne en externe mobiliteit
 • Flexibele werkcultuur
 • Arbeidstijdenmanagement

Aanvraagcriteria
Uw project moet aan een aantal eisen voldoen om voor de subsidie in aanmerking te komen;

 • Uw project voldoet aan het omschreven doel uit de regeling.
 • Uw project richt zich op de thema's uit de regeling
 • Uitsluitend advieskosten van een externe adviseur komen voor subsidie in aanmerking. Deze kosten zijn gemaximeerd op € 100 per uur.

Hoogte subsidie
Voor het thema Duurzame Inzetbaarheid is dit aanvraagtijdvak maximaal €22.000.000,- beschikbaar. De subsidie per project bedraagt maximaal 50 % van de projectkosten. Per aanvrager is de maximale hoogte van de subsidie vastgelegd in de subsidieregeling en bedraagt € 10.000,-.

Aanvraagperiode
Op 19 oktober 2015 om 9:00 uur gaat het nieuwe aanvraagtijdvak open. Tot en met 13 november 2015, 17:00 uur is het mogelijk een aanvraag in te dienen.

Van 19 oktober 2015 om 9:00 uur tot en met 13 november 2015, 17:00 uur is het mogelijk een aanvraag in te dienen voor deze subsidieregeling.

Reageer dus snel, want de aanvraagperiode loopt van 19 oktober t/m 13 november!

Informatie
Interesse in onze ervaringen en dienstverlening?
Wij adviseren u graag over de hoogte van de subsidie, aanvraagcriteria en mogelijkheden!
Bent u benieuwd naar onze factsheet klik hier.

Elsbeth Vogel-de Groot
vogel@buitenhekplus.nl
06-158 951 61

Michaël Plantema
plantema@buitenhekplus.nl
06-253 198 78


Lees ook het artikel "Vitaliteit en bevlogenheid".

Reageer op dit bericht

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
 
Onthoud mijn gegevens    
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.