Het jaarplan op A4: van woord naar daad!

03-11-2015 • 4 Reacties • 12904 keer gelezen

We zitten in het laatste kwartaal van 2015. 2016 klopt op de deur. Tijd om nieuwe directie- en afdelingsplannen te maken. Wilt u in 2016 werken met een nog duidelijkere visie en focus op resultaat? Wilt u draagvlak van uw medewerkers en hen inzetten als zelfstandige professionals? Wilt u af van dikke plannen en naar plannen met minder papier en meer focus? Wij hebben een praktische toepassing: het jaarplan op A4 gerealiseerd in maximaal 2 dagen! Het jaarplan op A4 is gebaseerd op de OGSM methode.

OGSM staat voor

  • Objective (het grote doel en hoe u dit wilt gaan halen)
  • Goals (het doel verwoordt in gekwantificeerde doelen)
  • Strategies (5 wegen die u kiest om het doel te halen)
  • Measure (meerdere actieplannen per strategie om je doel te halen)

Het boek 'Businessplan op 1 A4' is in 2012 verschenen en staat nog steeds in de Beststeller Top 100 bij www.managementboek.nl.

Zie ook: https://www.managementboek.nl/auteur/13211/marc-van-eck

Het jaarplan op A4 leent zich uitstekend voor toepassing op verschillende organisatieniveaus. Strategische doelen kunnen op een overzichtelijke wijze worden vertaald naar afdelings-,  team- en individueel niveau. U of uw manager bepaalt zelf op welk niveau u het plan wilt opstellen.

Interesse? Een afspraak voor een nadere kennismaking met onze aanpak is snel gemaakt. Zie ook onze factsheet.


D. v Doorn • 10-09-2011, 15:16
Jaarplan in 2 dagen is een geweldig concept. Met behulp van deskundige begeleiding van iemand die het werkveld gemeente goed kent hebben we een goed en compact jaarplan op kunnen leveren. Wat het meest aanspreekt: de resultaatgerichtheid in combinatie met degelijkheid...

D. v Doorn, Afdelingsmanager Gemeente IJsselstein
M. van Zonneveld • 20-09-2011, 11:24
Het is een zeer resultaatgerichte werkvorm, waarin iedereen zijn aandeel levert. Het zijn intensieve dagen, maar het resultaat mag er zijn. Een ingebonden jaarplan en een goed teamgevoel. Ik kan het iedereen aanraden!

M. van Zonneveld, Regiomanager Reclassering
E. Warlich • 22-09-2011, 14:13
We hadden nog nooit een jaarplan afgemaakt…Het bleef bij ambities en goede bedoelingen. Met behulp van het werkconcept “jaarplan in 2 dagen” hebben we in binnen de beschikbare tijd een gedragen en compleet plan opgeleverd!

E. Warlich, Beleidsmedewerker Reclassering
W. van Beek • 30-09-2011, 12:45
De nadruk lag de afgelopen jaren op een compact plan, waarin vooral cijfers en targets stonden. Met behulp van een sessie “jaarplan in 2 dagen” zijn we er met hulp van Mark in geslaagd kwantiteit en kwaliteit te combineren. Grote klasse en een geweldig werkconcept…

W. van Beek, Teamleider Zakelijk Bancaire Sector

Reageer op dit bericht

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
 
Onthoud mijn gegevens    
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.