Opdrachtgevers

BuitenhekPlus werkt voor veel verschillende opdrachtgevers. Lokale, regionale, landelijke (semi-)overheden, bedrijven, onderwijs-, zorg-, maatschappelijke- en culturele instellingen. De lijst is na bijna 25 jaar divers en behoorlijk lang. Om u een beeld te geven hebben we per sector een onderverdeling gemaakt van opdrachtgevers die we recentelijk (binnen een termijn van vier jaar) hebben bediend. De opdrachten die we voor al deze organisaties uitvoerden, varieerden van projecten op het gebied van organisatie-inrichting, cultuurverandering, begeleiding bij fusies, samenwerking of integratie, HRM, beloningsmanagement of juridisch advies. Regelmatig laten we klanten aan het woord hoe zij het proces of onze dienstverlening hebben ervaren. Op deze webpagina vindt u daarvan verslag. Bent u op zoek naar een specifieke referentie, neem dan gerust contact met ons op. Grote kans dat wij die kunnen bieden.

Klantverhalen

Anders denken, anders doen!

Anders denken, anders doen!

20 december 2018

Herkent u deze uitspraak? Als u gevlogen hebt naar verre of minder verre bestemmingen moet deze u bekend voor komen. Vanuit de cockpit wordt het cabinepersoneel gevraagd om positie in te nemen. Cockpit- en cabinepersoneel hebben elkaar nog niet eerder ontmoet, maar ze weten precies wat hun taken en verantwoordelijkheden zijn. Zonder eerder met elkaar gevlogen te hebben vertrouwen ze op elkaars professionaliteit. De omstandigheden - ander toestel of andere bestemming - zijn minder relevant.

Door Paul Wiegerinck

Lees hier het artikel PDF

Twee Hollandse fusies van gemeenten: Vergezichten dicht bij huis

30 november 2018

Enkele hoofdrolspelers uit de per 1 januari 2017 ontstane ambtelijke fusies blikken in een rondetafelgesprek terug op het totstandkomingsproces van de beide fusies in Noord- en Zuid-Holland. Wat waren de redenen om ambtelijk samen te gaan? Wat zijn succesfactoren van het fusieproces en zijn er tips voor andere gemeenten die ambtelijk of bestuurlijk willen fuseren?

Door Bert Berghuis en Paul Wiegerinck

Lees hier het artikel PDF

Katwijk stapt over op HR21

20 december 2018

Een interview met Frans Noort en Bianca Engelberts

Als we kennis op het gebied van functiewaardering en de bijbehorende techniek nodig hebben, of  verlegen zitten om snelle, intelligente handen kloppen we aan bij BuitenhekPlus. Na onze fusie in 2006 zochten we een systeem voor de opbouw van het functieboek en de waardering van de functies. Dat werd RATO, dus kwamen we bij BuitenhekPlus uit. Daar waren we zeer tevreden over. Dus was het logisch dat we ze in de jaren daarna om hulp vroegen bij organisatieplannen en notities, en uiteindelijk de invoering van HR21, vóór 1 januari 2013. Een pittige klus: pas eind september 2012 besloten we om tegelijkertijd met onze reorganisatie HR21 in te gaan voeren. In dat krappe en intensieve traject heeft BuitenhekPlus ons van begin tot eind geweldig begeleid.