Leiderschap voor vrouwen

Gelukkig zien we steeds vaker vrouwen in leidinggevende functies, toch vormen zij nog steeds een ruime minderheid. Jammer, want vrouwen hebben ‘andere’ leiderschapskwaliteiten. ‘Bij BuitenhekPlus is de verhouding man/vrouw al jaren in balans’, aldus Eddy Buitenhek. ‘Een bewuste keuze en nooit spijt van gehad. Een gelijkwaardige balans tussen feminien en masculien, dat is wat wij iedere organisatie gunnen en adviseren, vandaar dit initiatief’.

Een platform plus nieuwsbrief. Voor vrouwen die een stap vooruit willen zetten, door willen groeien naar leidinggevende functies of daar al zijn. Met periodiek een interview, een informatief gesprek met een vrouw die wij als voorbeeld zien. Ter inspiratie. Daarnaast beschikt BuitenhekPlus over de tools, trainingen en kennis om vrouwen bij het realiseren van hun ambities te helpen.

Leiderschap voor vrouwen. Meer weten over dit initiatief en de mogelijkheden?
Neem dan contact op met Rosita Kornaat.

Blijf op de hoogte over dit onderwerp door te abonneren op onze nieuwsbrief

Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Gerelateerde berichten

Leiderschap voor vrouwen, een platform plus nieuwsbrief.

Leiderschap voor vrouwen, een platform plus nieuwsbrief.

03 maart 2021

Leiderschap voor vrouwen, een platform waar we vrouwen in de spotlight zetten plus een nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Een initiatief van organisatieadviesbureau BuitenhekPlus, Rosita Kornaat en Madelon Barens.

De kracht van doelen stellen

De kracht van doelen stellen

03 maart 2021

Het bepalen van doelstellingen is een vaardigheid die bepalend is voor jouw succes. Wat we zien is dat succesvolle mensen doorgaans uiterst doelgericht zijn. Aan de andere kant stelt meer dan 95% van de bevolking helemaal geen doelstellingen. Oeps...

Maar waarom is het dan zo goed voor je om doelstellingen te bepalen? Zonder doelen dobberen mensen maar wat rond en concentreer je je niet op wat je werkelijk wilt. Als je doelstellingen helder zijn, zal jouw aandacht gericht zijn op de zaken waarmee je die doelen kunt bereiken en kom je in actie. Ze bepalen wat belangrijk is en wat minder belangrijk is. Ze sturen je gedrag en je gedachten. En heel belangrijk, met doelstellingen kun je “wat er nu is” loslaten en je richten op “wat er zou kunnen zijn”!

In the spotlight

In the spotlight

03 maart 2021

Interview met Nicole van Hooy

“Niet iedereen kan je aardig vinden, veel vrouwen proberen dat. Sinds ik me daar minder van aantrek, merk ik dat ik zelfs nog meer krediet krijg. Dus dames, stop met excuses maken, het gaat ten koste van je geloofwaardigheid als leidinggevende. ”Nicole is gemeentesecretaris/algemeen directeur a.i. van gemeente Best. Haar contract is onlangs verlengd tot maart 2022. “Heel prettig. Nu kan ik alles in de praktijk brengen wat we samen hebben bedacht.”

“We hebben zes maanden gewerkt aan een verbeterplan, na twee maanden inspraak is het plan in november goedgekeurd en in maart 2021 - terwijl we net met de implementatie zijn begonnen - had ik weggemoeten. Nu kan ik de klus afmaken. En we leven in een rare tijd, deze verlenging geeft mij als zzp'er ook een stukje zekerheid. Ik ben 18 jaar geleden als zelfstandig manager gestart en viavia bij gemeentes terechtgekomen.”

Hulpmiddel: hoe formuleer je doelen?

Hulpmiddel: hoe formuleer je doelen?

03 maart 2021

Het formuleren van doelstellingen kan lastig zijn. Werken met een aantal criteria kan hierbij handig zijn. Een mooi ezelbruggetje bij het bepalen van doelen is de PRISMA methodiek.

Training leiderschap voor vrouwen

Training leiderschap voor vrouwen

03 maart 2021

BuitenhekPlus beschikt over de tools, trainingen en kennis om vrouwen bij het realiseren van hun ambities te helpen.

Als vrouw bezit je unieke talenten en inzichten. Om je te onderscheiden is het belangrijk deze te kennen en optimaal te benutten. Ontdek hoe jij binnen jouw organisatie het verschil kunt maken. Hoe speel je het spel binnen je organisatie, zonder je authenticiteit te verliezen en je doelen te bereiken. Tijdens de training Leiderschap voor vrouwen staat jouw persoonlijk leiderschap centraal. Wie je wilt zijn, wie je kunt zijn en wie je durft te zijn. Je krijgt inzicht in jouw persoonlijke gedragskenmerken en waarden en je  leert hoe je deze effectief en op een krachtige manier kunt inzetten. De training is sterk gericht op de praktijk en helpt je bij het doorbreken van oude patronen en de wijze waarop jij jezelf kunt profileren. Op een manier die bij jou past.

Wist je dat je...

Wist je dat je...

03 maart 2021

Mensen die hun doelen opschrijven hebben een veel grotere kans op succes. Dat heeft niet zozeer te maken met allerlei magische krachten, maar meer met de werking van je hersenen.

Ons brein is ontworpen om opdrachten op te volgen. Welk doel je dan ook aan jezelf stelt, je onbewuste brein zal dit verzoek meteen opvolgen en op zoek gaan naar informatie, middelen, kansen en andere manieren om de 'wil' te bereiken die je hebt geïdentificeerd.

Persoonlijk leiderschap voor vrouwen

Persoonlijk leiderschap voor vrouwen

11 februari 2020

Doelgroep: Speciaal voor vrouwen in of met ambitie voor een invloedrijke positie, heeft BuitenhekPlus in samenwerking met BarensConsultancy een tweedaagse training ontwikkeld. De training is bedoeld voor vrouwen uit zowel profit-als non-profit organisaties met een HBO/WO achtergrond. De groep zal bestaan uit maximaal 12 vrouwen en 2 trainers.

Als vrouw bezit je unieke talenten en inzichten. Om je te onderscheiden is het belangrijk deze te kennen en optimaal te benutten. Ontdek hoe jij binnen jouw organisatie het verschil kunt maken. Hoe speel je het spel binnen je organisatie, zonder je authenticiteit te verliezen en je doelen te bereiken. In deze training staat jouw persoonlijk leiderschap centraal. Wie je wilt zijn, wie je kunt zijn en wie je durft te zijn.

Tijdens deze training krijg je inzicht in jouw persoonlijke gedragskenmerken en waarden, je  leert hoe je deze effectief en op een krachtige manier kunt inzetten. De training is sterk gericht op de praktijk en helpt je bij het doorbreken van oude patronen en de wijze waarop jij jezelf kunt profileren. Op een manier die bij jou past.

Lees hier PDF voor meer informatie.