Welkom op ons weblog.

Op ons blog plaatsen onze medewerkers persoonlijke berichten en wisselen we ervaringen uit over onderwerpen die ons aanspreken. Dit is ook de plek om meer van elkaar te weten te komen. Je reactie, mening of eigen ervaring stellen we dan ook zeer op prijs: online wisselwerking dus. Als je hieronder je naam en mailadres invult, ontvang je nieuwe berichten rechtstreeks in je mailbox.

Eddy op LinkedIn Eddy op Twitter RSS Feed Eddy

Laatste berichten

BuitenhekPlus wenst u een voorspoedig 2018

Eddy Buitenhek • 18-12-2017 • 1 Reactie • 506 keer gelezen

2018

2018 klopt aan de deur. 2017 wordt verleden tijd. De feestdagen luiden de wisseling in. Met de wisseling past de overpeinzing. Over alledaagse dingen die ons bezig hebben gehouden. Over bijzondere gebeurtenissen die beleefd zijn. Over gevonden liefde of nieuw leven. Over tragische ervaringen of dierbaren die verloren zijn. Momenten die herinneringen zullen worden. En in de tijd zullen vervagen. Of altijd op het netvlies gebrand zullen blijven. Wat het nieuwe jaar brengt weten we niet. Alles wat we kunnen doen is hopen. Hopen op een nieuw jaar met vooral voorspoed. Daarom versturen we wenskaarten. Om de wens aan de voorspoed te verbinden.

Naarmate de leeftijd vordert wordt de overpeinzing sterker. Het landschap van het leven verandert. De toekomst is voor de jeugd. Maar voor iedereen blijft het landschap het beleven waard. Altijd zullen er uitdagingen zijn en hindernissen komen die overwonnen moeten worden. Alleen dat weten we zeker als we nadenken over 2018.
+ + +

Onderzoek naar de praktijkervaringen met zelforganisatie en zelfsturing

Marc van Venrooij • 04-07-2017 • 1 Reactie • 1301 keer gelezen
Onderzoek naar de praktijkervaringen met zelforganisatie en zelfsturing

In onze adviespraktijk zien we steeds meer organisaties die zelfsturing of zelforganisatie willen inbedden in hun werkprocessen of sturingsmodel.  De verschijningsvormen en uitwerkingsvarianten hiervan zijn zeer divers.

+ + +

GVB winnaar HR Proffie 2016!!

Bregje Flos • 05-04-2017 • 919 keer gelezen
GVB winnaar HR Proffie 2016!!

Gisteravond was ik namens BuitenhekPlus aanwezig bij de feestelijke uitreiking van de HR Proffie 2017. De HR Proffie is de vakprijs voor de organisatie met het meest innoverende HR beleid en werd inmiddels al voor de 17e keer uitgereikt. Dit jaar waren de gemeente Capelle aan den IJssel, ING, Zorgfederatie Oldenzaal en Sligro genomineerd. Organisaties uit verschillende sectoren met verschillende businessmodellen, producten- en dienstenportfolio's en uiteenlopende kansen en uitdagingen. Alle organisaties hebben echter gemeen dat ze bezig zijn met vernieuwing van HR beleid en -praktijk.

+ + +

Variatie in fusies

Bert Berghuis • 17-03-2017 • 2654 keer gelezen

Van een afstandje lijken de fasen van een fusie op elkaar. De oplevering van een herindelingsontwerp volgens de Wet Arhi of een bedrijfsplan voor een ambtelijke fusie. En daarna de vaste ingrediënten in de inrichtingsfase: sociaal plan, hoofd- en fijnstructuur, functieboeken, plaatsing, etcetera. Als je maar ver genoeg uitzoomt lijken fusies inderdaad in de basis op elkaar. Er zijn een aantal vast terugkerende ingrediënten en overwegingen. Het is dankbaar werk om gemeenten daarin iedere keer zo goed mogelijk te adviseren.

+ + +