Welkom op ons weblog.

Op ons blog plaatsen onze medewerkers persoonlijke berichten en wisselen we ervaringen uit over onderwerpen die ons aanspreken. Dit is ook de plek om meer van elkaar te weten te komen. Je reactie, mening of eigen ervaring stellen we dan ook zeer op prijs: online wisselwerking dus. Als je hieronder je naam en mailadres invult, ontvang je nieuwe berichten rechtstreeks in je mailbox.

Eddy op LinkedIn Eddy op Twitter RSS Feed Eddy

Laatste berichten

Onderzoek naar de praktijkervaringen met zelforganisatie en zelfsturing

Marc van Venrooij • 04-07-2017 • 1 Reactie • 597 keer gelezen
Onderzoek naar de praktijkervaringen met zelforganisatie en zelfsturing

In onze adviespraktijk zien we steeds meer organisaties die zelfsturing of zelforganisatie willen inbedden in hun werkprocessen of sturingsmodel.  De verschijningsvormen en uitwerkingsvarianten hiervan zijn zeer divers.

+ + +

GVB winnaar HR Proffie 2016!!

Bregje Flos • 05-04-2017 • 621 keer gelezen
GVB winnaar HR Proffie 2016!!

Gisteravond was ik namens BuitenhekPlus aanwezig bij de feestelijke uitreiking van de HR Proffie 2017. De HR Proffie is de vakprijs voor de organisatie met het meest innoverende HR beleid en werd inmiddels al voor de 17e keer uitgereikt. Dit jaar waren de gemeente Capelle aan den IJssel, ING, Zorgfederatie Oldenzaal en Sligro genomineerd. Organisaties uit verschillende sectoren met verschillende businessmodellen, producten- en dienstenportfolio's en uiteenlopende kansen en uitdagingen. Alle organisaties hebben echter gemeen dat ze bezig zijn met vernieuwing van HR beleid en -praktijk.

+ + +

Variatie in fusies

Bert Berghuis • 17-03-2017 • 1193 keer gelezen

Van een afstandje lijken de fasen van een fusie op elkaar. De oplevering van een herindelingsontwerp volgens de Wet Arhi of een bedrijfsplan voor een ambtelijke fusie. En daarna de vaste ingrediënten in de inrichtingsfase: sociaal plan, hoofd- en fijnstructuur, functieboeken, plaatsing, etcetera. Als je maar ver genoeg uitzoomt lijken fusies inderdaad in de basis op elkaar. Er zijn een aantal vast terugkerende ingrediënten en overwegingen. Het is dankbaar werk om gemeenten daarin iedere keer zo goed mogelijk te adviseren.

+ + +

Times they are a changing

Eddy Buitenhek • 20-12-2016 • 1298 keer gelezenBob Dylan, folkzanger en nobelprijswinnaar voor de literatuur 2016, heeft zich met deze song (1964) wat mij betreft onsterfelijk gemaakt. Misschien is het slechts een emotie, of komt het door de onstuitbare progressie van mijn leeftijd, maar ik heb het gevoel dat de veranderingen in de wereld elkaar steeds sneller opvolgen.

Op het wereldtoneel wordt het steeds lastiger om de scheidslijnen te traceren tussen  ideologische en religieuze opvattingen aan de ene kant en politieke en economische belangen aan de andere kant. Of het nu gaat over de gevolgen van de Arabische lente, de schier onoplosbare conflicten in het Midden-Oosten, de armoede in Afrika, de oplopende spanningen aan de oostgrenzen van Europa of de onderdrukking in grote delen van Azië. Problemen zijn van alle tijden, maar de dreiging en de escalatie die er uit voorkomt, lijkt steeds intenser te worden. De gegroeide wereldorde na WOII is niet langer een gegeven.
+ + +