Iedereen heeft talent!

15 februari 2021
Eddy Buitenhek

De vraag is alleen: hoe kanaliseer je het. Hoe gebruik je ambities en vaardigheden van mensen in jouw organisatie op een manier die een win-win oplevert. In veel organisaties lopen mensen vast puur vanwege het feit dat ze niet de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Omdat ze niet kunnen laten zien waartoe ze in staat zijn. Human Capital Waste - Management noem ik dit. Improductiviteit, uitstroom, imago- en cultuurissues zijn het gevolg.

Iedereen heeft talent!

Wordt dit onvoldoende onderkend, dan ontstaat vanzelf een negatieve cyclus die steeds moeilijker te doorbreken valt. Met traditionele functioneringsgesprekken los je dit soort problemen niet op. De focus ligt dan te veel op het individu en niet op de verbinding in de organisatie. Veel basaler zijn vragen als: hoe werken we samen, hoe lossen we dingen op, hoe sturen we elkaar aan en hoe geven we elkaar feedback. Pas met dat inzicht kun je integraal werken aan interne mobiliteit, loopbaanontwikkeling en personeelsplanning.

Voor klanten die de basis op orde willen brengen introduceren wij de Talentmanager. Een effectieve tool om de medewerker inzicht te geven in zijn of haar competenties en een dashboard voor de organisatie om op de belangrijkste variabelen te kunnen gaan sturen. Wat biedt de Talentmanager? Kijk eens in de brochure op onze website (https://www.buitenhekplus.nl/filemanager/uploads/TMS_brochure_-_Buitenhekplus.pdf) of vraag een gratis demo aan.