Transamazonica

06 juli 2016
Eddy Buitenhek
Soms moet je jezelf even kietelen. Je leeft tenslotte maar één keer en sommige kansen moet je gewoon pakken. Dat was bij mij het geval toen Frits Antonius mij vroeg om samen met hem in te schrijven op een rally door Zuid-Amerika. Een tocht die ons voert van Parimaribo door Suriname, Guyana, Venezuela en Brazilie. Om vervolgens te finishen in Rio de Janeiro, een dag voor de start van de Olymische Spelen.
Ik heb er niet te lang over nagedacht en gewoon ja gezegd. Zaterdag vertrek ik. Om 11.15 uur vlieg ik naar Suriname. En dinsdag klinkt het startschot voor een bijna 10.000 km lange tocht door het Amazonegebied. Niet met 4x4 vehikels, maar met heuse old-timers: Volvo's in alle soorten en maten. Onze auto is een knaloranje Volvo 140. Samen met 30 andere teams gaan we de uitdaging aan om hitte, rivieren, muggen, zand, modder en oerwoud te trotseren. U kunt ons volgen, mocht u interesse hebben. We proberen dagelijks iets te schrijven op onze website www.mijnoranjevolvo.nl
Meer informatie over de rally, de organisatie, vorige edities en het reisprogramma vindt u op www.transamazonica.nl.

Uiteraard blijft de winkel in Nederland gewoon open. Bregje Flos neemt de honneurs waar samen met een team van dedicated adviseurs en secretaresses. En waar mogelijk volg ik hen en mijn mail waar verbinding is via wifi en internet.

Rond 16 augustus ben ik weer in het land. Hopelijk een ervaring rijker en een streepje door een item op de bucketlist. Ik wens u nu alvast ook een mooie, spannende, rustige, ontspannen, enerverende vakantie toe!
Till we meet again......