27 oktober 2021
Jaargang 1
Editie 4

 
 
Leiderschap voor vrouwen

Leiderschap voor vrouwen, een platform waar we vrouwen in de spotlight zetten plus een nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Een initiatief van organisatieadviesbureau BuitenhekPlus, Rosita Kornaat en Madelon Barens.

Met in deze vierde editie het verhaal van Saskia Borgers (bestuurder bij Hoogheemraadschap Hollands-Noorderkwartier en werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur) over hoe hobbels tijdens je carrière kunnen leiden tot nieuwe inzichten over jezelf én over leiderschap. Verder lees je over het spel dat gespeeld wordt op de werkvloer en kun je je aanmelden voor onze leiderschapsprogramma's die we begin 2022 op een unieke plek in de Randstad organiseren.

Lees verder >
 
 
De ongeschreven regels van het spel Buitenhekplus

Vrouwen hebben vaak moeite met de ongeschreven regels van het spel dat binnen organisaties wordt gespeeld. Zo is jezelf moeten profileren een van die regels. Daarbij wordt vaak gedacht: als ik goed presteer, val ik vanzelf op. Vroeger in de school- en studieperiode ging dat op, maar op de werkvloer gelden andere regels. De ongeschreven regels schrijven namelijk voor dat je veel meer strategisch moet handelen en politiek moet bedrijven om successen te kunnen behalen. Vooralsnog spelen mannen dat spel beter dan vrouwen. Dat is in die zin ook niet heel verwonderlijk, omdat deze regels ooit voor en door mannen zijn geschreven. Wanneer vrouwen steeds meer hun plek zullen opeisen, zullen ook de spelregels gaan veranderen. Maar dat heeft tijd nodig. Vandaar dat het van belang is dat vrouwen die carrière willen maken, leren hoe ze het spel strategisch mee kunnen spelen zonder zichzelf te verliezen.

Lees verder >

 
 
 
Buitenhekplus In the spotlight
 

“Het hoort bij leiderschap. Dat je goede momenten hebt, waarbij alles vanzelf lijkt te gaan, maar ook waarbij je op iets stuit waar je gewoon bij stil moet staan.” Saskia is door de wol geverfd, weet waar ze over praat. Na een lange loopbaan in het openbaar bestuur en haar huidige bestuursfunctie - bij Hoogheemraadschap Hollands-Noorderkwartier - werkt ze sinds 2013 ook als zelfstandig organisatieadviseur. “De hobbels, daar kun je het meest van leren. Het brengt je nieuwe inzichten, over jezelf én over leiderschap.”

Lees verder >

 
 
Hoe speel jij het spel? Buitenhekplus

Het is dringen aan de top. Des te belangrijker om te weten wat jij wilt bereiken. En als je je doelen duidelijk hebt, dan is de kans groot dat je andere mensen tegenkomt met dezelfde doelstellingen. Die ook de leider van een interessant project of manager van een afdeling willen worden. Hoe bereik je dan toch je doelen? Dat begint met nadenken over hoe je het spel kan spelen.

Lees verder >

 
 
     
  Wist je dat je...  
 

We ook incompany trainingen en workshops geven? Meer weten, neem dan contact met ons op via info@buitenhekplus.nl.

 
     
 
 
Do's & Don'ts Buitenhekplus
  • Bepaal je doel
  • Blijf gefocust op wat jij wilt en je eigen belangen
  • Denk ook de belangen van anderen
  • Breng het krachtenveld in kaart
  • Speel het spel, denk een stap vooruit, net als bij schaken
  • Bewandel niet alleen de formele weg
  • Niet iedereen heeft dezelfde belangen
  • En niet iedereen is even aardig en open
 
 
 
Buitenhekplus Durf initiatief te nemen en pak die winst!
 

You fight, flight or freeze. Dit zijn gebruikelijke reacties, het ligt niet altijd voor de hand wat je doet. Vrouwen doen er nog een reactie bovenop. Be friendly. Zij doen het graag samen met anderen en verzorgen hun omgeving. Profileren is dan niet het eerste waar je aan denkt. Van oudsher zijn vrouwen gewend het spel zo te spelen en vrienden te maken en conflicten te vermijden, immers er moet voor de kinderen gezorgd worden, het huishouden gedaan worden en dan was hulp van buitenaf altijd welkom. Dat gaat een stuk makkelijker als je iedereen te vriend houdt.

Lees verder >

 
 
Meer weten?

Meer weten over dit initiatief en de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via info@buitenhekplus.nl

 
     
 

Contact
Watergoorweg 104 A - 3861 MA Nijkerk
033 - 245 49 45 - info@buitenhekplus.nl

www.buitenhekplus.nl

Volg ons

LinkedIn
Twitter
 
     
 
U ontvangt deze e-mail omdat u in ons e-mailnieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen, klik dan hier.